13

Processen - ATM Oirschot

Anodiseren

Bij het anodiseren van aluminium speelt maatvoering een grote rol; wij anodiseren maatvast. Door onze jarenlange ervaring is veel kennis aanwezig over de diverse aluminiumsoorten en hun specifieke anodiseer-karakteristieken. Tevens zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van kleur-anodiseren.

Hardanodiseren

Als een nog grotere slijtvastheid is vereist, of een dikkere anodiseerlaag, dan kan hardanodiseren een oplossing vormen. Afhankelijk van het type aluminium kunnen lagen tot 0,1mm gerealiseerd worden. Er kan voor worden gekozen om het produkt tevens in te kleuren en/of te tefloneren.

Chromateren

Het aanbrengen van een chromateer-conversielaag op aluminium wordt vaak gedaan als voorbehandeling voor het lakken. Een andere reden voor het kiezen voor deze behandeling: de chromaat-laag is electrisch geleidend. ATM Oirschot biedt u de keuze uit blank chromateren, geel chromateren, en Surtec-650.

Beitsen en/of passiveren

Dit proces heeft tot doel om de oxidelaag te herstellen die voor corrosiebescherming zorgt. ATM kan dit proces niet alleen uitvoeren op rvs onderdelen, maar ook op titanium.

Cleanroom verpakken

Ook worden veel producten aansluitend aan het proces cleanroom verpakt zodat deze direct gemonteerd kunnen worden bij de afnemer zonder opnieuw gereinigd hoeven te worden. ATM Oirschot heeft hiertoe de beschikking over een cleanroom klasse 7 (ISO 14644-1).

Meer informatie over de diverse processen vindt u hier. Voor detailinfo betreffende mogelijke afmetingen adviseren wij u om contact op te nemen met onze specialisten.